Συνεχίζονται από την Επιστημονική Επιτροπή Ανάδειξης Οχυρώσεων Κρήτης, με τη στενή συνεργασία της 13ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, οι εργασίες ανάδειξης της οχυρωμένης από τους Βενετούς νησίδας Σπιναλόγκα.

Αναφερόμενος στην πορεία των εργασιών, ο Μιχάλης Ανδριανάκης, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Ανάδειξης Οχυρώσεων Κρήτης, μας πληροφόρησε ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εξωτερικά του δυτικού τείχους, η ανακατασκευή μεγάλου τμήματος του δυτικού parapetto, εργασίες καθαρισμού και στερέωσης κτισμάτων του οθωμανικού οικισμού και του Λεπροκομείου, τμημάτων του παλιού καλντιριμιού, η αποκατάσταση του χώρου που θα στεγάσει τη γεννήτρια και άλλες επεμβάσεις, καθώς και τοπικές ανασκαφικές έρευνες.

Τώρα προχωρεί η αποκάλυψη, στερέωση και αποκατάσταση του εσωτερικού τείχους, που είχε καταστραφεί εν μέρει για την κατασκευή του περιμετρικού δρόμου, κατά τη λειτουργία του Λεπροκομείου. Ακολουθεί το δύσκολο έργο στη βόρεια Mezzaluna (Michel), που θα απαιτήσει την κατασκευή ενός δύσκολου ικριώματος.

Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και υπάγεται στο Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων.