Η πλατεία Θησείου θα μετονομαστεί σε πλατεία «Ζακλίν ντε Ρομιγί», προς τιμήν της μεγάλης ελληνίστριας. Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, τα δε μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου έδωσαν το πράσινο φως στην τοποθέτηση τριών σύγχρονων αναθηματικών στηλών στον διαμορφωμένο χώρο που σχηματίζεται στη συμβολή των οδών Ηρακλειδών, Νηλέως, Αποστόλου Παύλου και Ακάµαντος, γνωστό ως πλατεία Θησείου.

Οι τρεις στήλες από άσπρο μάρμαρο, διαστάσεων 1,60×0,45 εκ. και πάχους 0,6 εκ., που θα γειτνιάζουν με τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς (νότια του Ναού του Ηφαίστου) και θα στηρίζονται σε μαρμάρινη βάση —συνεπώς δεν θα χρειαστεί κανενός είδους εκσκαφής—, δεν προβλημάτισαν το Συμβούλιο, που έδωσε ομόφωνα τη θετική γνωμοδότησή του.

Οι στήλες, έργο του καταξιωμένου Τήνιου γλύπτη Δημήτρη Σκαλκώτου, θα φέρουν εγχάρακτες επιγραφές —στα ελληνικά και στα γαλλικά— με αποσπάσματα από το έργο της σπουδαίας Γαλλίδας φιλολόγου, που μελέτησε όσο λίγοι την ελληνική γραμματεία της κλασικής αρχαιότητας και ειδικά τον Θουκυδίδη.