Το 6ο Διεθνές Συνέδριο για τα Μαμούθ και τους Συγγενείς τους (“VIth International Conference on Mammoths and their Relatives”) θα πραγματοποιηθεί στις 5-12 Μαΐου 2014 στους Δήμους Βοΐου και Γρεβενών.

Το Διεθνές Συνέδριο για τα Μαμούθ και τους Συγγενείς τους είναι το σημαντικότερο γεγονός ανάμεσα στους ειδικούς επιστήμονες στον τομέα όλων των προβοσκιδωτών (μαστόδοντες, στεγόδοντες, μαμούθ, ελέφαντες κ.λπ.), με τη συμμετοχή των κορυφαίων παλαιοντολόγων, βιολόγων και γενετιστών από όλο τον κόσμο. Στα συνέδρια αυτά οι επιστήμονες ανταμώνουν για να μοιραστούν γνώσεις και πληροφορίες και να αναπτύξουν νέες ιδέες για την καλύτερη γνώση τόσο πάνω στα εξαφανισθέντα προβοσκιδωτά, όσο και στους σημερινούς ελέφαντες.

Το πρώτο συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη (Ρωσία) και ακολούθησαν συνέδρια σε: Ρότερνταμ (Ολλανδία), Ντόσον Σίτι, Klondyke (Καναδάς), Jakutsk, Jakutia (Ρωσία), Ρώμη (Ιταλία), Hot Springs, Νότια Ντακότα (ΗΠΑ) και Le Puy-en-Velay. Το τελευταίο (5ο) Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία το 2010, με τη συμμετοχή πολυμελούς ομάδας από την Ελλάδα και το Μουσείο της Μηλιάς και πολλές παρουσιάσεις.

Διοργάνωση: 1. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Αναπλ. καθηγήτρια Ευαγγελία Τσουκαλά, Ευάγγελος Βλάχος, MSc Γεωλόγος, 2. Δήμος Γρεβενών: Δημοσθένης Κουπτσίδης, Δήμαρχος, 3. Δήμος Βοΐου: Παναγιώτα Ορφανίδου, Δήμαρχος, 4. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Καθηγητής Γ. Θεοδώρου, 5. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ρότερνταμ: Ντικ Μολ.

Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή σας μπορείτε να επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο του συνεδρίου (http://www.mammothconference.com/).