Θέματα που αφορούν το χώρο του πολιτισμού ήταν το αντικείμενο της πρώτης συνάντησης της Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Τατιάνας Καραπαναγιώτη, με τους πολιτιστικούς συντάκτες.

Η Υπουργός επεσήμανε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού συνεχίζει την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του και συνεχίζουν κανονικά όλα τα προγράμματα και οι διαδικασίες που είχαν οριστεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ.

Σχετικά με το θέμα της επέκτασης του θερινού ωραρίου και τις προσλήψεις του εποχικού προσωπικού, η Υπουργός τόνισε ότι αναζητείται λύση μέσα στις επόμενες μέρες από το Συμβούλιο της Επικρατείας. «Λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, έχουμε ζητήσει από το Συμβούλιο Επικρατείας εξαίρεση για την απαγόρευση των συγκεκριμένων προσλήψεων, οι οποίες θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ», είπε χαρακτηριστικά, ενώ όσον αφορά τις ανανεώσεις των συμβάσεων για τα έργα ΕΣΠΑ αυτές έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ η κ. Καραπαναγιώτη διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη εξέλιξη των έργων, ενώ για τα θέματα της ασφάλειας των Μουσείων και των Αρχαιολογικών χώρων επεσήμανε πως η Ομάδα Εργασίας συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο της σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μέσα στις επόμενες μέρες η Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες, στελέχη, φορείς καθώς και με τους Διευθυντές των εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΠΟΤ. Στη συνάντηση παρέστη και η Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΤ κ. Λίνα Μενδώνη.