Επανέρχεται και για το 2012, στη Θεσσαλονίκη, η πρωτότυπη δράση με τον τίτλο «Διανυκτέρευση στο μουσείο – Sleepover», δίνοντας σε παιδιά την ευκαιρία να βιώσουν και φέτος μία σπάνια εμπειρία, συμμετέχοντας σε επιλεγμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών, τα οποία θα παραμένουν σε μουσεία της Θεσσαλονίκης με τη συντροφιά ειδικών μουσειοπαιδαγωγών. Ο δήμος Θεσσαλονίκης θα διαθέσει νηπιαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους που θα επιβλέπουν τα παιδιά και θα προσφέρει βραδινό και πρωινό γεύμα, με τη στήριξη χορηγιών. Επιπλέον, τη δράση θα υποστηρίξει η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών, με την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης.

Παράλληλα, θα υπάρξει εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει αφηγήσεις παραμυθιών, προσαρμοσμένων στις θεματικές του κάθε μουσείου, από την Ανθή Θάνου και τον Παναγιώτη Κούλελη, παράσταση κουκλοθέατρου για παιδιά από την ομάδα «Νίστα» και ειδικό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού (Thessaloniki Museum Rally) από τη δημιουργική ομάδα παιχνιδιών «Gamecraft», βασισμένο στη θεματική για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα των επισκέψεων και περισσότερες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους δείτε: Διανυκτέρευση_στο_Μουσείο