Όλα τα μουσεία της πόλης, συνολικά δώδεκα, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του δήμου Θεσσαλονίκης για μια συζήτηση «εφ΄ όλης της ύλης», με θέμα το συντονισμό δράσεων, τη στενότερη συνεργασία σε επίπεδο συνδιοργανώσεων και την ανάδειξη του πολιτιστικού προσώπου της πόλης μέσα από τις εκθέσεις που φιλοξενούν.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού Σπύρου Πέγκα, έδωσαν το «παρών» ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, καθώς και εκπρόσωποι των Μουσείων της Θεσσαλονίκης, που συμμετέχουν στην ομάδα των «5Μ» (Αρχαιολογικό Μουσείο, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Τελλόγλειο και Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης). Συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι άλλων επτά μουσείων (Πολεμικό, Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, Μουσείο Φωτογραφίας, Φαρμακευτικό, Λαογραφικό, Εβραϊκό, Ολυμπιακό).

Ο Γ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στη συνολική προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί από όλους τους φορείς της πόλης για την ανάδειξη του πολιτιστικού και τουριστικού προσώπου της πόλης.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των μουσείων αναφέρθηκαν στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ανταποκρίθηκαν θετικά στα όσα προτείνει ο δήμος.